BESTIL TID
BESTIL TID
BESTIL TID

Behandlingsformer


Læs mere om behandlingsformer nedenfor.

Herunder følger en præsentation af de behandlingsformer, jeg tilbyder

Herunder følger en præsentation af de behandlingsformer, jeg tilbyder

Kognitiv adfærdsterapi - Metakognitiv terapi

Mindfulness - Walk and Talk - Mental sundhed i naturen.

Metakognitiv Terapi

Metakognitiv terapi (MCT) er en nyere teoretisk tilgang til at forstå og behandle angst på, som har vist sig meget effektiv. MCT er bygget op på baggrund af et solidt videnskabeligt teoretisk grundlag om menneskets tænkning og opmærksomhed (kognition).


I kognitiv adfærdsterapi arbejdes der med hvad man tænker, mens der i metakognitiv terapi arbejdes med, hvordan man tænker. En udfordring ved mange former for angst er nemlig, at personen bliver ved med at tænke mange negative tanker (ruminere) og har følelsen af ikke at kunne stoppe disse tanker.


I MCTbehandlingen læres teknikker til at forholde sig på en anden måde til sine negative tanker og derved håndtere tankerne og opnå kontrol over bekymringer og angst.


Du kan lære at bare fordi du får en tanke, betyder det ikke, at det er sandheden, og du behøver ikke at give denne tanke opmærksomhed – du kan faktisk lære at lade den være.


Metakognitiv terapi er derfor attraktiv for såvel børn, unge som voksne, som kæmper med mange negative tanker og bekymringer, fordi du på kort tid kan lære at mindske disse tankerækker

Kognitiv Adfærdsterapi

Kognitiv adfærdsterapi (KAT) er en anerkendt og veldokumenteret behandlingsform til bl.a. angst, depression og OCD. Såvel Sundhedsstyrelsen som internationale kliniske retningslinjer, anbefaler KAT til behandling af angst.


Målet ved KAT er at ændre uhensigtsmæssige og ikke hjælpsomme tanker (kognitioner), følelser og den adfærd som er tilknyttet dertil. Inden for den kognitive forståelsesramme er det udgangspunktet, at tanker, følelser, kropslige reaktioner og adfærd hænger sammen i en given situation. Når tanker, følelser, kropslige reaktioner og adfærd således påvirker hinanden, vil en ændring inden for blot et af områderne påvirke de andre områder.


Hvis man eksempelvis er bange for at køre i elevator og tænker: ”Åh nej, nu skal jeg ind i en elevator, og den kan gå i stå, og så jeg er fanget der”, vil det resultere i en kropslig reaktion og følelse som kan være hjertebanken, koldsved, rysten, ubehag og frygt.


Dette påvirker så adfærden, og handlingen kan være at undgå elevatoren ved at tage trappen (undgåelsesadfærd) eller at sikre sig at en ven/ veninden eller en forælder kører med (sikkerhedsadfærd) – begge dele for at undgå ubehaget. Med denne reaktion/adfærd vil komponenterne dog blot forstærker hinanden, og bekræfter følelsen af angst.


Med den kognitiv adfærdsterapeutiske tilgang sættes der fokus på afhjælpning af angsten ved kognitiv omstrukturering (fra ikke hjælpsomme tanker til hjælpsomme tanker) og gradvis eksponering for derved at regulere disse og andre uhensigtsmæssige reaktionsmønstre.

Walk & Talk

Som en del af behandling i forhold til at løse din problemstilling, kan det være hensigtsmæssigt at supplere samtaler med moderat motion. Krop og psyke hænger sammen og derfor er det i alle henseender væsentligt at kroppen integreres i behandlingen.


Konceptet walk and talk kan hjælpe dig.

Går du med mange bekymringstanker, tankemylder og har du en tendens til negativ tænkning, kan konceptet med gåtur og vinterbadning være nyttig. Sammensætningen at de to oplevelser kan også forbedre din søvn, give dig velvære og booste humøret.


Vinterbadning er blevet meget populært i Danmark, og det er der en god grund til. Forskningsmæssigt undersøges der aktuel, hvorvidt de kolde dyp kan have en behandlende effekt på depression, angst og stress. Når du dypper dig i et kolde vand, frigøres en række signalstoffer i hjernen, som giver en belønning i form af velvære.


Psykiatrien i Vejle med forsker Peter Hjort fra Syddansk Universitet i spidsen står bag et forsøg, hvor vinterbadning som en del af behandling af depression undersøges nærmere. Han forklarer, at undersøgelser tidligere har vist, at vinterbadning hjælper mod træthed, forbedrer humøret og giver selvtilliden et boost. Idet signalstoffer udløses, påvirkes hjernen. Det bliver humøret bedre af.


På den baggrund kan walk and talk med et løsningsfokuseret fokus på din problemstilling - kombineret med vinterbad fremme din sundhed.

Mindfulness

Mindfulness indebærer at være til stede i nuet og være nærværende i dagens gøremål lige præcis, når du er i gang med det. Dette kan opnås ved aktivt at observere ved hjælp af dine sanser- se, lyt, føl, smag og duft.


Når der arbejdes med mindfulness, så anskuer du dine følelser og tanker, som det de er i det givne øjeblik. Derpå arbejdes der på aktivt at acceptere det der observeres, uanset hvad du møder i din observation. Uden at dømme og med en venlig indstilling.

 

Der arbejdes ud fra den evidensbaserede metode MBSR (mindfulness baseret stressreduktion).


'At arbejde med mindfulness, giver dig mulighed for at lære:


At observere

At være nærværende

At være til stede

At acceptere

At have mere indre ro

At kunne slippe tankemylder

At reducere stress

At sove bedre

At være i balance med dig selv

At mærke dig selv- dine følelser, tanker og behov


Du vil med stor sandsynlighed få et godt udbytte af et mindfulness forløb, hvis:


Du har brug for redskaber til smertehåndtering

Du har symptomer på stress, angst eller depression

Du ønsker at øge din trivsel privat og på arbejdspladsen.

Du har brug for at komme i bedre kontakt med din krop ved psykiske/fysiske udfordringer.


Mindfulness forløbet vil være 8 sessioner og der vil være mulighed for et individuelt forløb eller et forløb i en mindre gruppe.

Mental sundhed i naturen

Du ved det egentlig godt! Men måske har du glemt det - eller glemt at prioritere det. En tur i skoven kan give lindring til krop og hoved i en stresset, overstimuleret og skærm-afhængig hverdag. Naturen kan være et nødvendigt åndehul mellem motorvejskøer, afdelingsmøder og Facebook eller Instagram opslag.


Biologisk set er naturen det velkendte, trygge miljø, og derfor reagerer vores hjerner og krop positivt på at høre skovbækken risle og fuglene synger, at se på træerne og mærke skovens dufte. Naturen tillader vores nervesystem at slappe af, og derfor har naturen en både forebyggende og behandlende effekt på såvel fysiske som psykiske belastninger som eksempelvis stress.


Skovbad er en ældgammel japansk tradition, hvor du så at sige bader dig i naturens indtryk. Forskningen viser at skovbad kan så meget som sænke blodtrykket, nedbringe stress, styrke immunforsvaret, gavne hjerte-kar-systemet og stofskiftet, få blodsukkeret til at falde, forbedre koncentration og hukommelse, lette depression, øge smertetærsklen, give bedre søvn og mere energi.


Skovbadning er en fremtrædende behandlingsform i flere lande, men er endnu på begynderstadiet i Danmark. I skovbadning indtager du skovens atmosfære med alle dine sanser gennem guidede øvelser i fordybelse, der bringer balance i krop, sind og sjæl. Kontrollen slippes derved, og du kan give dig hen i naturen, hvilket har en fantastisk eftervirkning.


Skovbadning kræver ingen særlige forudsætninger. Alle kan være med! Det er en gåtur på 2 km med afstressende øvelser og ophold undervejs.

FEATURED PROJECT

“Professionel behandling. Rigtig god dialog. Dejligt at få serveret håndterbare værktøjer skræddersyet til mit behov.”


— MARIANNE

Har du spørgsmål om behandlinger?

Kontakt mig.

View Details
- +
Sold Out